torsdag 13 mars 2014

RISOTTO SUOMALAISELLA TWISTILLÄ



Kerroin täällä blogissa meidän viime viikkoisesta "viiden tähden illallisesta" ja kuinka tein pääruoaksi italialaistyyppistä risottoa suomalaisella twistillä, eli paistetulla kuhalla. Risotto onnistui sen verran hyvin, ollakseni ensikertalainen, että reseptin täytyi olla hyvä. Ajattelin sen takia jakaa reseptin täällä blogin puolella jos joku muukin innostuisi kokeilemaan.

AINEKSET:

6 dl vettä
1 kalaliemikuutio
3 rkl voita
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
1 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
1 dl paremsaania raastettuna

10 ahvenfilettä tai kuhaa
suolaa
pippuria

Päälle: 100 g parmesaania raastettuna


OHJEET:

Liuota kalaliemikuutio kiehuvaan veteen.

Kuullota valkosipuli ja riisi kattilassa voissa.

Lisää joukkoon kalalientä pienissä erissä kypsennyksen aikana, kunnes kaikki liemi on lisätty ja riisi on pehmeää, mutta riisissä on vielä purutuntumaa. Anna kiehua miedolla lämmöllä yhteensä 15-20 min. Kypsä risotto on mehevää ja kosteaa.

Maista ja paista ahven tai kuha pannulla ja mausta risoton kypsyessä.

Mausta risotto sitruunalla, suolalla, mustapippurilla ja kevätsipulilla. Lisää joukkoon turkkilainen jugurtti ja juustoraaste. Kuumenna kiehuvaksi.

Lisää kala risottoannosten päälle. Lisää vielä juustolastuja annoksen päälle.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar