söndag 6 april 2014

RECEPT PÅ SUPERGOTT KNÄCKEBRÖD


Här kommer receptet jag lovade er, ett supergott knäckebröds recept. Jag vet, knäckebröd låter inte speciellt sexigt eller inspirerande. Snarare tänker jag tillbaka till skolans torra "koulunäkki" som man bara åt de dagar de serverades oätbar mat. MEN, det här knäckebrödet är verkligen supergott! Lönar sig verkligen att testa på det.


Du behöver:

2 dl majsmjöl
3/4 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl pumpakärnor
2 1/2 dl kokande vatten
1/2 dl olja
flingsalt


Sätt ugnen på 150 C varmluft. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll över det kokande vattnet och oljan, rör om till en jämn massa.


Kavla/klappa ut degen mellan två bakplåtspapper. Strö över flingsalt. Grädda i ugnen i ca 1 timme. Låt knäckebrödet svalna och bryt sedan i bitar.

Supergott, enkelt och nyttigt! (och gluten-fritt)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar