tisdag 2 september 2014

PYTTIPANNA PÅ BLADKÅL


Har hittat en ny råvara som lär ska vara super hälsosam och rik på bland annat C-vitamin, bladkål (lehtikaali). Min moster odlar bladkål och berättade på veckoslutet hur mycket bra grejer bladkålen innehåller, så jag blev lite nyfiken på att testa lite olika recept. Började igår med att laga pyttipanna med bladkål som huvudingrediens. Superlätt, gott och snabbt recept som jag rekommenderar er att testa! Idag gjorde jag smoothie på bladkål. Recept på det kommer imorgon, men först pyttipanna receptet som  jag hittade i nyaste Pirkka tidningen.

Du behöver:

2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 paket grillkorv (jag valde grillkorv med chili smak)
200 g bladkål
2 msk Maille Dijon fullkorns senap

Dipp:
1 burk creme fraiche
1 burk feta salladsost (ca 200 gram)

Så här gör du:

Skär löken och vitlöken. Fräs på panna i olja. Ta bort löken från pannan, skiva korven och stek korven i pannan. Då korven är stekt, lägg tillbaka den frästa löken i pannan och tillsätt också bladkålen. Låt sjuda under lock i ca 5 minuter, så att bladkålen blir lite mjuk. Tillsätt 2 matskedar fullkornssenap. 

Tillred dippen med creme fraiche och feta (krossa fetan med gaffel och rör om till en dipp sås). Servera pyttipannan med dippen. 







5 kommentarer:

  1. Lehtikaali on niin nannaa :P meillä on kokkailtu lehtikaalimuhennosta (creamed kale, amerikkalainen resepti) ja kasvisminestronea, johon voi heittää melkein mitä vaan kasviksia kaapista löytyy, valkoiset pavut, tomaattinen pohja ja pasta on vaan keiton peruspohja. Lehtikaalisipsejäkin kokeilin, mutta ne eivät ainakaan ekalla kerralla olleet superherkkua. Lehtikaalisilpun heittäminen perunamuusiin on ilmeisesti perushuttua Alankomaissa, pitää sitäkin kokeilla. Mahtavan makuinen ja superterveellinen vihannes tuo lehtikaali. Kasvatimme sitä nyt ekaa kertaa ja sato oli aivan huima ja sitä vaan tulee ja tulee!

    SvaraRadera
  2. Niin tuon kommentoi vakkarilukijasi Soile :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Moikka Soile! Oi nam, lehtikaalimuhennos kuulostaa todella hyvältä! Kiitos vinkeistä, nyt on intoa kokeilla erilaisia lehtikaalireseptejä, joten mielellään kuulen mitä muuta lehtikaalista voi keksiä. :) Lehtikaalisipseistä luinkin jostain. Kuulemma maku voi alkuun tuntua "hassulta", mutta kun siihen tottuu niin se on monen mielestä herkkua. En tierä, voisin kokeilla niitäkin jossain vaiheessa. :)

      Radera
  3. Joo, on ne sipsit ihan kokeilun väärtejä, ja makukin oli ihan hyvä, mutta en ehkä vaan löydä sellaista hetkeä, jolloin niitä söisin. Miksei leffaa katsoessa tietty :) Kun nyt kerta reseptejä aloin vinkkaamaan, niin tällainen resepti on roikkunut to do-listalla, mutta en ole vielä saanut testattua tätä. Vaikuttaa kyllä superhyvältä :P

    Lämmin fetasalaatti
    (Ohje: Pipsan keittiössä, s. 31)

    3 lehtikaalin lehteä tai 3 isoa kouralista pinaattia
    1 tomaatti
    1 punasipuli
    2 rkl oliiviöljyä
    1 luomusitruunan mehu (tai 2 rkl omenaviinietikkaa)
    100g fetajuustoa
    3 rkl oliiveja (nää unohdettiin)

    Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuutioi tomaatti. Viipaloi punasipuli. Lämmitä paistinpannulla noin ruokalusikallinen öljyä ja paista siinä sipuleita kunnes paahtuvat kauniista ja saavat väriä. Kaada sipulit reivityn kaalin päälle. Lisää pannulle toinen lusikallinen öljyä ja sitruunamehu. Kiehauta nopeasti ja murenna feta pannulle. Anna juuston sulaa ja kuplia, ota pannu pois liedeltä. Sekoita kaikki ainekset feta-sitruunakastikkeen kanssa kuljossa ja tarjoile.

    Lehtikaalimuhennoksen tein paistamalla rutkasti valkosipulia ja lehtikaalia öljyssä, heittämällä sekaan muskottipähkinää ja valkopippuria, suolaa ja kermaa ja haudutellaan niin kauan että lehtikaali pehmenee ja luovuttaa makuaan kermaan. Hyvää pihvin lisänä tai oikeastaan minkä kanssa vaan.

    Lehtikaali on kyllä niin terveellistä, että sitä kannattaa syödä ihan tolkuttomasti. Nokkosen jälkeen terveellisin kasvi eli viljellyistä kasveista kaikista terveellisin.

    /Soile

    SvaraRadera
  4. Oi, nam! Tots lämmintä fetasalaattia täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos resptistä! Jotenkin näin kun ilmat viilenee tulee hirvee inspis kokkailla ja kokeilla uusia reseptejä.
    Tota muhennostakin on pakko kokeilla. Näin flunssa-aikaan ei voi saada liikaa vitamiineja, joten lisää vaan lehtikaalia nassuun :) Kiitti vinkeistä!

    SvaraRadera