söndag 11 januari 2015

FYRA RÄTTERS MIDDAG PÅ KOKKIKOULU ESPA


Igår hade vi en helt superrolig kväll på Kokkikoulu Espa. Miro som vann Master Chef 2014 hade ordnat en kväll till vänner där vi lagade en fyrarätters middag som vi sedan åt tillsammans. Lärde mig en hel del och vill absolut testa på det igen med någon ny meny. Vi funderade genast med min vän Bettina som jag hade med som avec att vi måste ordna en ny session med något kompisgäng.

Igår lagade vi anka med tabbouleh till första förrätt, creme ninon med pilgrimsmussla som andra rätt, älg med rödvinssås och "gnocchi de patata" till varmrätt och sist men inte minst chokladglass i marängskål med bär till efterrätt. Jag var i efterrättsteamet och fixade glassen från scratch. Aldrig gjort det tidigare så det var roligt att lära sig.

PS. på bilden ovan ser ni en "amuse bouche" som vi fick när vi kom, så dom har vi alltså inte fixat själva

Yesterday we had a super fun night att Kokkikoulu Espa. Miro, who won the Finnish Master Chef in 2014, had arranged the night for his friends. We prepared a four-course-dinner that we then ate together, so much fun! I learned a lot so gotta try preparing the menu at home sometime.

Our menu last night was duck with tabbouleh as first starter, creme ninon with scallops as second dish, elk in red wine sauce served with "gnocchi de patata" as main course and then ice cream served in a meringue bowl as dessert. I was in the dessert team and made the chocolate ice cream from scratch. 

PS. in the first two pics you see an amuse bouche that we got when we arrived so we haven't made them ourselves





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar