tisdag 13 januari 2015

VARM MOROTS-KIKÄRTS SALLAD


Här kommer ett enkelt vardagsrecept på supergott tilltugg till t.ex. kött, höna eller fisk; varm morots-kikärtssallad. Själv fixade jag broiler med chili-lime smak till, men man kan ju kombinera med vad man känner för. Salladen ser kanske inte mycket ut för världen, men var helt supergott!

Here comes a simple every day recipe; a warm carrot-chickpea salad to go with e.g. fish, chicken or meat. I made lime-chili chicken to go with it yesterday.


Du behöver:

1 påse morötter (använde lite under 1 kg)
2 msk olivolja
2 msk spiskummin
1 paket kikärter (jag använde Pirkkas på 380 gram)
2 msk citron saft
1 paket feta (200 g)
svartpeppar
koriander

Skala morötterna och skiva dem till stora skivor. Sätt dem i en skål och rör i olivolja och spiskummin. Sätt i en ugnsform och in i ugnen på 200 C i 35 minuter.

Skölj kikärterna och blanda ner dem tillsammans med de heta morötterna då du tagit dem ur ugnen. Pressa på citronsaft, peppra, smula fetan på och klipp rejält med koriander på hela kalaset. Done!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar