söndag 13 december 2015

MORGONMÅLSTIPS: ÄGG MUFFINS


På helgerna fixar vi alltid ordentlig frukost då vi har mer tid att äta i lugn och ro. Eller ja, frukost äter vi ju varje dag men under arbetsdagar blir det mest gröt till frukost. På helgerna hör alltid ägg i någon form till frukosten, antigen stekta eller kokade ägg brukar höra till menyn. Idag bestämde vi oss för att göra det lite roligare och testa något nytt. Hade hört om "äggmuffins" och bestämde mig för att testa. Det är superenkelt!

Det enda du behöver göra är att linda bacon i en muffinsform längs med kanterna. Jag klippte också till en bit bacon på botten av varje form. Sen vispar man bara ägg så att ägget går sönder (så många du vill ha, jag vispade 4 ägg för 5 muffinsar) och tillsätter lite salt och peppar. Sen häller man ägget i muffinsformen och vill man kan man strö på parmesanost, örter, paprika eller vad som helst annat man tycker om. Sen bara in i ugnen på 200 C ca 15-20 minuter. Voilá!

During weekends we always eat a big breakfast together. Or well, we eat breakfast every day of course, but when working it's usually porridge or something else that can be made quickly. During weekends on the other hand we always have bread, juice, coffee, sweets and egg in some form is a must - either cooked or fried. Today we decided to try egg in a different way, egg muffins that is. It's super simple!

The only thing you need to do is put bacon on the sides of a muffin mold. I also cut the bacon a bit and put a piece of bacon on the bottom of the mold. Then you just mix together as many eggs as you like to eat (I used 4 eggs for 5 muffins). Add a little salt and peppar and just pour the eggs into the muffin molds. If you want you can add a little cheese, e.g. parmesan, paprika or herbs into the molds. Then you just put the muffins in the oven for 15-20 minutes at 200 C and voilá, you egg muffins are ready!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar